blogHeader

Laat de fantasie van uw kind de vrije loop!

FR Let your Childs Imagination Run Wild

Fantasierijk spelen is meer dan een spelletje. Sterker nog: jonge kinderen leren door zich in hun fantasie uit te drukken. Stelt u zich een kind voor dat een pop of pluche dier verzorgt of een kind in de rol van een reddende brandweerman. Deze kinderen spelen scenario’s na uit het echte leven. Door het naspelen kan een kind verschillende rollen aannemen en leert het om sociale vaardigheden op te doen, probleemoplossend te denken, te communiceren en inlevingsvermogen te ontwikkelen.

Hoe kunt u de fantasie van uw kind stimuleren? Door mee te doen! Bestudeer waar uw kind interesse in heeft, ga tegenover uw kind zitten en imiteer hem of haar. Houd het simpel en doe het om en om. De kans is groot dat uw kind u begint na te doen. Laat de fantasie van uw kind de vrije loop en speel vandaag nog mee!


Comments