blogHeader

Het belang van voorlezen

FR The Importance of Reading Aloud

Dat voorlezen leuk is, dat weten we allemaal – maar wist u ook dat het een positief effect heeft op de huidige en toekomstige ontwikkeling van uw kind? Volgens recent onderzoek van Time Magazine bevordert het voorlezen de ontwikkeling van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor taal. Dezelfde studie concludeert dat voorlezen ook helpt om de woordenschat te vergroten en om de band tussen ouder en kind te versterken. Heeft u nog meer redenen nodig?

Bekijk de volgende vier tips om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken:

1. Lees uw kind voor bij het opstaan en naar bed gaan. Door gezette tijden vrij te maken ontstaat een dagelijkse routine waar u en uw kind nog lang profijt van zullen hebben.

2. Zorg dat er overal in huis boeken te vinden zijn: in de slaapkamer, badkamer, woonkamer en zelfs in de keuken! Hoe meer uw kind in aanraking komt met boeken, hoe meer het gestimuleerd wordt om te lezen.

3. Introduceer steeds nieuwe boeken. Ga samen naar de bibliotheek en laat uw kind verschillende boeken ontdekken; uw kind zal het leuk vinden om elke week een nieuw boek te kiezen.

4. Het belangrijkste: maak lezen leuk! Gebruik gekke stemmetjes voor verschillende personages of acties. Dit helpt uw kind om de aandacht vast te houden en zorgt natuurlijk ook voor een giechel (of twee)...


Comments