blogHeader

Verkoudheid en griep fabels

Cold and Flu Myths

Het begint met een kriebelneus – vervolgens kucht en niest de hele familie en gaan tissues van hand tot hand. Als u niet precies weet hoe een verkoudheid of griep het beste bestreden wordt, vrees dan niet, want u bent niet de enige. Houd feiten en fabels gescheiden, bekijk de top drie verkoudheid en griep fabels.

Fabel #1: De griepprik veroorzaakt de griep: neen. Een griepprik veroorzaakt wel symptomen, maar de ziektekiemen in de prik zijn al afgestorven of ‘inactief’ gemaakt. Dit houdt in dat het virus geen infectie meer kan veroorzaken. Desondanks: er zijn soms wel wat pijnlijke bijwerkingen, maar dat betekent dat het immuunsysteem zijn werk doet om de griepprik te verwerken.

Fabel #2: Het koud hebben vergroot de kans op ziekte: klopt niet. Ondanks de wijze raad van mamma om een jas aan te trekken, blijkt dat kou niet de oorzaak is van een verkoudheid. Volgens het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid kunnen infecties in de winter beter overleven, omdat mensen vaker en langer binnen blijven en dus meer in contact zijn met elkaar.

Fabel #3: Knuffelen en kussen zijn goede manieren om ziektekiemen van een verkoudheid of griep te verspreiden: niet dus. Een verkoudheid‐ of griepvirus dringt het liefst via de neus of ogen het lichaam in. Een kus of knuffel kan dus geen kwaad. Wees niet bang om uw kind veel aandacht en genegenheid te geven: u zult uw kind niet aansteken (of vice versa).

Gelukkig zien veel ouders The Little Gym als een veilige en schone omgeving voor hun kinderen. We doen er alles aan om te zorgen dat elk bezoek voldoet aan uw verwachtingen. De dagelijkse en wekelijkse schoonmaak zorgt voor een stralend glanzende omgeving en houdt ziektekiemen in toom. Als uw kind zich een keer niet goed voelt, dan zorgt ons gulle inhaalbeleid voor een inhaalmoment – bel ons alstublieft vooraf om het door te geven.


Comments