blogHeader
0 Comments

Besteedt uw kind te veel tijd aan het kijken naar een beeldscherm?

Is-Your-Child-Getting-Too-Much-Screen-Time

Tegenwoordig is het voor kinderen onmogelijk om beeldschermen te vermijden. Van tablets en mobiele telefoons tot computers en televisies: technologie is overal. Maar, hoe lang mogen jonge kinderen eigenlijk achter een scherm besteden?

Volgens The American Academy of Pediatrics (Amerikaanse academie voor kindergeneeskunde): “Televisie en vergelijkbare media kunnen voor kinderen onder de twee jaar het beste algeheel vermeden worden. Het brein ontwikkelt zich de eerste levensjaren in rap tempo en jonge kinderen leren het beste door interactie met mensen, niet door het gebruik van beeldschermen.”

Hoe makkelijk het soms ook lijkt, er is geen bewijs dat elektronische media voordelig zijn voor de ontwikkeling van kinderen. U kunt uw kind veel beter een boek, bordspel of een ander, actief spel bieden. Een “elektronisch dieet” hoeft echt geen drama te zijn, vooral als u zich bewust wordt van de voordelen die het biedt in de ontwikkeling op korte en lange termijn.

Lees het hele artikel van The American Academy of Pediatrics op: http://www.aap.org/en‐us/advocacy-and‐policy/aap‐health‐initiatives/pages/media‐and‐children.aspx


Comments

0 Comments